Sanctum

Sanctum

Sanctum is een Australische producent en werd in 1992 opgericht.  Het familiebedrijf is gehuisvest in het meest oostelijke deel van Australië, in Byron Bay, waar nog steeds de ontwikkeling en productie plaatsvindt. 

Vanaf het begin heeft Sanctum zich toegelegd op het ontwikkelen van 100% natuurlijke cosmetica. Gebruikmakend van natuurlijke ingrediënten zoals actieve kruiden- en plantenextracten, essentiële oliën en vitaminen. Het resultaat is een cosmetica lijn voor lichaam- gezicht- en haar verzorging die bijzonder effectief is.

In 2005 heeft Sanctum stappen genomen om zich verder te ontwikkelen van 100% natuurlijke cosmetica naar gecertificeerd biologische cosmetica. De kwaliteit en de integriteit van de producten mocht er echter niet onder lijden en de producten moesten eruit zien (voelen, ruiken) als reguliere cosmetica. De integriteit van het product is daarbij net zo belangrijk als het percentage biologische ingrediënten.  Sanctum kiest er bewust voor om werkzame bestanddelen te behouden, ook als dit betekent dat het product daardoor niet 95% gecertificeerd biologisch is. Dit om de kwaliteit te behouden.  Echter, alle Sanctum producten bevatten meer dan 70% gecertificeerd biologische ingrediënten en veel producten zijn meer dan 95% gecertificeerd biologisch.  

Sanctum koopt haar biologische ingrediënten wereldwijd in en waar mogelijk van Fair Trade producenten in ontwikkelingslanden en staat voor transparantie, eerlijkheid ,respect voor mensen, respect voor dieren en het milieu.

100 % natuurlijke ingrediënten:

  • Gecertificeerde biologische ingrediënten
  • Therapeutische kruiden- en plantenextracten met helende werking
  • Actieve vitaminen in cosmetisch effectieve hoeveelheden
  • Rustgevende aromatische oliën
  • Een unieke, zelfontwikkelde natuurlijke conserveringsmiddelen op basis van kruidenextracten verrijkt met natuurlijke anti-oxidanten en vitaminen.
  • Sanctum is lid van “Choose Cruelty Free (CCF)”, een onafhankelijke Australische organisatie die producten die niet op dieren zijn getest accrediteert.
  • Gecertificeerd ISO 22716: Cosmetics-Good Manufacturing Practices