Breathe Make-up Therapy

Breathe Make-up Therapy

Artec SRL is een Italiaans familie bedrijf met een hoofdkantoor in Brescia en onderzoek, ontwikkeling en productie in Toscane. Ze zijn onder andere bekend in Frankrijk, Zuid Afrika, Ierland, Amerika, Australië en nu, met de lancering van de webshop organic-me.nl ook in Nederland. In 2004 lanceerden ze het label “Naturalmente” voor retail en wholesale. De filosofie achter dit label is dat de natuur ons alles biedt wat we nodig hebben voor onze gezondheid en schoonheid. Door gebruik te maken van ingrediënten en geuren afkomstig uit het plantenrijk: bloemen , wortels, zaden, vruchten, kruiden en harsen die afkomstig zijn uit het land van herkomst (Italië, India, Turkije en Madagaskar) en gecultiveerd door organische, biodynamische en spontane teelt. Hierbij wordt de kwaliteit van de producten en de economische ontwikkeling van de lokale boeren gewaarborgd.

Artec maakt geen gebruik van chemische stoffen en producten worden niet getest op dieren.

Producten bevatten geen:
SLS en SLES (NATRIUMSULFAAT LAURETH)
Parabenen (chemische conserveringsmiddelen)
DEA, TEA, MEA (chemische-viscositeit)
FORMALDEHYDE en AANVULLING (chemisch conserveermiddel)
Kunstmatige parfums en geuren (aardoliederivaten)
EDTA (GEVAARLIJKE SEAS)

Verpakkingen zijn gemaakt van mais bioplastic en is 100% biologisch afbreekbaar en composteerbaar (behalve pompjes, lipjes en caps)

Breathe Make-Up Therapy” is de allernieuwste Make-Up lijn, gelanceerd in november 2014 en nog volop in ontwikkeling. De steeds toenemende vraag naar natuurlijke cosmetica, die effectief is maar tegelijk veilig en gezond heeft geleid tot de oprichting van Naturalmente Breathe, een lijn vol innovatieve en exclusieve producten, van hoogstaande kwaliteit.
Houd Organic-Me.nl goed in de gaten, want de lijn zal binnenkort uitgebreid worden met Sun-care producten.
 

FILOSOFIE:

De zorg voor mensen, door het gebruik van cosmetische producten op basis van hernieuwbare en duurzame botanische stoffen geformuleerd met zuivere aroma's van planten en bloemen, geteeld in de biologische en biologisch- dynamische landbouw, het aanbieden van diensten in Aromatherapie voor het welzijn en de gezondheid van het haar en huid.

"We moeten altijd onthouden dat deze planeet het enige huis is dat we hebben."

GEWASSEN:

In de biologische en biologisch-dynamische landbouw moet men zoveel mogelijk het ecosysteem van de aarde volgen. Het zijn beide milieuvriendelijke methoden, die geen gebruik maken van synthetische pesticiden, chemische meststoffen, pesticiden of invasieve behandelingen. De biologische en biodynamische landbouw zijn onderdeel van een nieuwe visie op het leven, hierbij houden we niet alleen rekening met de tijd en bepaalde maanfases voor het verzamelen van planten, maar ook met de harmonieuze relatie tussen het ritme van de plant, de mensheid en de hele planeet. Zo verkrijgen we de beste kwaliteit in onze producten.

ENERGIEBRONNEN:

De energie die we gebruiken voor de bediening van de machines die onze cosmetica produceren wordt gegenereerd door een windenergie fabriek in Pontedera in Toscane en een geothermische energiecentrale Lardarello in Toscane.

Deze energiebronnen zijn duurzaam en hebben een lage uitstoot van CO2.

STOFFEN DIE WE NIET GEBRUIKEN:

Siliconen, parabenen, aardolie en afgeleide producten, kunstmatige kleurstoffen, sls, peg, nikkel

CERTIFICATEN:

Naturalmente-Artec heeft gekozen voor het “Qualità Reale” keurmerk (www.qualitareale.org/en/). Dit keurmerk streeft naar de overgang van perceptie naar rëaliteit.

Ons doel is het bevorderen van de communicatie over de werkelijke kwaliteit van onze producten door het verstrekken van alle informatie en de authenticiteit aan te tonen door het te laten te certificeren door een onafhankelijke instantie.
Wij zijn van mening dat de consument klaar is om de perceptie van “kwaliteit”, dat normaal gesproken door een generiek merk wordt gecommuniceerd, beter kan vaststellen door middel van informatie en communicatie. De consument kan hierdoor de  echte kwaliteit bepalen door zoveel mogelijk informatie met betrekking tot het product te verkrijgen, vanaf de productie en de ingrediënten tot aan het eindproduct.

Deze nieuwe filosofie van certificering is een enorme ommezwaai in de manier waarop een bedrijf kijkt naar haar consumenten: het transformeert arrogante handelsmerken, die consumenten blind haar producten probeert te laten kopen, naar informatie verstrekkers. De hele keten moet zichtbaar zijn en zal worden gecontroleerd door een onafhankelijke entiteit die de kwaliteit van de producten controleert aan de hand van haar eigen referentiekader. Alle gecontroleerde informatie kan gevonden worden op een specifieke web site die regelmatig up-to-date wordt gebracht.